Qui va crear el Creador?

Se sol criticar als teistes que, si tot ha de tenir un creador, i aquest en última instància és Déu, aleshores Déu també ha de tenir un creador. Per tant, l'argument de la causa primera no és vàlid.

Suposem que això és cert, i que Déu, com tot, ha de tenir un creador. Aquest creador ha de ser quelcom superior a Déu, o si més no del mateix nivell, en tant que artesà d'una obra tan absolutament perfecta. Un cop acceptat això, aleshores el joc torna a començar. Qui ha creat el creador del creador? La resposta és exactament la mateixa que en el primer graó.

Tenim, per tant, una funció que tendeix a l'infinit, no té final. Sempre sorgirà la mateixa pregunta, i aquesta sempre tindrà la mateixa resposta.

La conclusió és evident: per molt que s'allargui l'exercici racional, el creador final sempre serà el mateix, o sigui, Déu. És igual els pasos intermedis que s'hi vulguin afegir, no importa quantes vegades ens formulem la mateixa pregunta. El creador del creador del creador [...] del creador de la creació és Déu.

El que semblava un punt dèbil del teisme, s'ha convertit en una clara prova al seu favor.
En el tema de la dicotomia creador/creació, la resposta teista és l'única explicació lògica i racional possible. Tot l'altre és pura especulació.